-->

Bouwen aan verandering

Passport for Work beschikbaar voor de bouw!

Sociale Innovatie

Gepubliceerd op: 11 juli 2024

Passport for Work is een online platform waar werkgevers en werkzoekenden elkaar ontmoeten. Het platform is nu ook beschikbaar voor werkgevers in de bouw-, installatie-, infra- of groensector en voor potentiële zij-instromers voor deze sectoren. Gezien de tekorten geen overbodige luxe, maar een unieke manier om instroom te krijgen in de sector.

Wat heb je er aan als werkgever?

Passport for Work is gedurende 2024 gratis te gebruiken voor:

  • Sollicitanten om een zogenaamd skillsprofiel te maken. Dit geeft een overzicht van het ontwikkelpotentieel van iemand en hoe dit aansluit bij een aantal kernberoepen op mbo 2-4 niveau, zoals straatmaker, monteur of groenvoorziener.

  • Recruiters om hun traditionele vacatures om te zetten naar een skillsbased vacature, zodat zij aantrekkelijker worden voor doelgroepen die nu nog niet over de vereiste vakkennis beschikken, maar dit wel willen en kunnen leren.

Wat heb je eraan als werkzoekende?

  • Je kunt jezelf op een andere manier profileren, namelijk op basis van je potentieel en je talent in plaats van op je kennis. Je krijgt een mooi skillsrapport.

  • Je kunt ook cv-informatie toevoegen aan het skillspaspoort.

  • Je krijgt informatie over leerpaden die passen bij de bouwberoepen en bij jou.

Matchen en ontwikkeling

Het platform biedt ook de mogelijkheid om op skills te matchen. Dit wordt interessant als meer werkgevers hun vacatures aanmaken en werkzoekenden hun skillsprofiel maken. Passport for Work is uitgebreid getest in de regio Eindhoven en klaar voor landelijk gebruik. De kans op matching zal de komende jaren door groeiend gebruik toenemen. Er worden ook nieuwe bouwberoepen toegevoegd, waardoor het platform ook interessant wordt voor een leven lang leren en loopbaanontwikkeling van werkenden in de bouw.

Bezoek nu www.PassportForWork.nl en ontdek hoe skillsbased matchen werkt en jou kan helpen je arbeidstekorten aan te vullen!

Of ben je werkzoekende? Maak vandaag nog je skillprofiel op www.PassportForwork.nl en ontdek hoe jij de baan vindt die bij jou past!

Meer weten over Passport for Work? Bel Gerard van Barneveld (06-51275705) of mail naar gb@buildingchanges.nl of info@buildingchanges.nl