-->

Bouwen aan verandering

Van straatmaker naar buurtmaker

Business Innovatie

Gepubliceerd op: 10 april 2025

Aan de slag gaan met de integrale wijkaanpak is niet voor de hand liggend of gemakkelijk. Dat betekent dat oude structuren afgebroken moeten worden en nieuwe manieren van samenwerken opgetuigd moeten worden, tussen gemeente en aannemer. Maar ook binnen jouw bedrijf zullen de medewerkers oude manieren van werken moeten ‘afleren’ en nieuwe manieren van werken ontwikkelen.  

Er komt ruimte voor nieuwe rollen, zoals een KAM-medewerker die de rol van community manager in de wijk oppakt. Want als je eenmaal de mogelijkheid hebt om langdurig in de wijk aanwezig te zijn om zaken op te pakken, ben je niet alleen bezig met het open en weer zo snel mogelijk dicht maken van de weg. Dan ga je in gesprek met bewoners en kijk je naar hoe je dingen anders kunt aanpakken om de wijk nog beter te maken.  

Anders denken en doen 

Dat is ingewikkeld, kost tijd, moeite en vraagt verandering bij jezelf, je collega’s en in hoe je je bedrijf inricht. Daar staat tegenover dat het je de mogelijkheid geeft om verder te groeien als organisatie en flexibeler om te gaan met uitdagingen als klimaattransitie, materialentransitie, energietransitie.  

Je wilt deze uitdagingen niet alleen kunnen trotseren, je wil koploper zijn van jouw branche. Om dit te doen is het nodig om te investeren. Investeren in jezelf, je medewerkers en je bedrijf. Dit bereik je alleen door de tijd te nemen om nieuwe dingen te leren en op een nieuwe manier met elkaar samen te werken. Zowel in het bedrijf als in de keten. Hier willen wij je graag bij ondersteunen.  

Direct aan de slag 

We hebben binnen het programma Toekomstgerichte wijk verschillende tools opgeleverd die je kunt gebruiken. Maar we willen verder gaan, zaken nog beter toespitsen op de behoeften die jij als aannemer hebt. Hiervoor ontwikkelen we een leergang, die je uiteindelijk een certificatie oplevert. Waarbij jij, maar ook jouw medewerkers stappen nemen om te kunnen groeien. Dit kunnen we niet alleen. Hier hebben we jouw input voor nodig, je krijgt er een leergang voor terug. Deze is toegespitst op jouw behoeften en die van jouw organisatie.  

Doe mee! 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je hier meer over weten? Op 23 en 24 april om 16u nodigen we je uit om via Teams online te horen hoe we dit willen aanpakken en hoe jij hierin een rol kan spelen. Volg deze link om je aan te melden voor een van de sessies. 

Lukt het niet om op dit tijdstip aan te haken, maar wil je wel meedoen? Laat het ons dan weten via ld@buildingchanges.nl