-->

Bouwen aan verandering

Meet the team: Debbie van der Meulen

Gepubliceerd op: 29 juni 2021


Natuurliefhebber

Iets wat mij kenmerkt, is mijn liefde voor de natuur. Ik ben geboren en getogen in de Randstad, maar woon nu in Amersfoort. Dit is een fijne omgeving; dichtbij de Veluwe en de Utrechtse heuvelrug.

Na mijn studie Beleid Bestuur en Management/Personeel & Arbeid ben ik naar Oostenrijk vertrokken om skiles te geven. Hier heb ik vijf jaar gewoond en een geweldige tijd gehad. Ik was veel in de bergen; om te (tour)skiën, klimmen en mountainbiken. In die periode heb ik ook de oceaan mogen overzeilen; een fantastische ervaring. De connectie met de bergen en de zee heeft mijn verbinding met de natuur nog meer versterkt en me geleerd hoe belangrijk het is om in harmonie met de natuur te leven.

Bezig met mensen
Naast actief zijn in de natuur ben ik ook graag bezig met mensen. Mijn eerste coachervaring was op de latten en leerde me dat het mij veel voldoening gaf om mensen te leren dat ze wendbaar zijn en nieuwe dingen kunnen leren. Hier zit een groot mentaal aspect in. Terug in Nederland ben ik gaan werken als re-integratie en outplacement coach en stelde ik mijzelf regelmatig de vraag ‘Hoe zorg je ervoor dat mensen vanuit hun kracht gaan veranderen?’. Later heb ik als HR adviseur gewerkt waarin ik me voornamelijk bezig hield met vraagstukken rondom inzetbaarheid en (organisatie)ontwikkeling. In 2014 ben ik bij Bouwmensen Amersfoort gaan werken en voor het eerst in contact gekomen met de bouwsector. In deze sector zag ik een oneindige mogelijkheid voor verandering als het gaat om duurzaamheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Dit zorgde voor een grote interesse in deze sector.

Echt het verschil maken
Sinds begin 2020 werk ik bij Building Changes. Het mooie aan mijn werk vind ik dat we bij Building Changes écht het verschil willen maken. We willen mensen in hun kracht zetten en hun lerend vermogen ontwikkelen. Dit zal uiteindelijk helpen om de aankomende transities waar te kunnen maken. Dat geeft mij veel energie.

De bouw- en infrasector staat de komende jaren voor belangrijke opgaven. Er zijn veel goede vakmensen nodig om daarin bij te dragen. Met een van de projecten waar ik mee bezig ben, gaan we in op dit vraagstuk. Middels een online tool (PassportforWork) willen we nieuwe mensen aantrekken op basis van skills in plaats van behaalde vakdiploma’s. Op deze manier hopen we genoeg goede werknemers aan te trekken voor de komende jaren.

‘Leer een man vissen en hij heeft zijn hele leven eten.’

Daarnaast houd ik mij bezig met de Toekomstbestendig Ondernemen trajecten bij onze klanten. Met deze trajecten ondersteunen we organisaties toekomstbestendig te worden. Het uitgangspunt is dat de mensen hierin centraal staan. Tenslotte zijn zij degenen die de verandering waarmaken, hiervoor is het ontwikkelen van leerbaarheid van groot belang. Het zijn de mensen die het verschil kunnen maken als het gaat om veranderingen. Zij mogen trots zijn op wat ze doen en de producten die ze leveren.

Met dit traject geven we de bedrijven handvaten en bieden we de ondersteuning zodat zij zelf aan de slag kunnen gaan met de verandering. Zij zijn degenen die het moeten gaan doen. Wij motiveren en leren hen om wendbaar te worden, eigenaarschap te tonen en proactief in te spelen op die veranderingen.

Zo gebruik ik vaak het spreekwoord: ‘Geef een man een vis en hij heeft een dag te eten. Leer een man vissen en hij heeft zijn hele leven eten’.

Holistisch wereldbeeld
Een leuk feitje over mij is dat ik naast mijn HR- en bedrijfskundige achtergrond ook ben opgeleid in de orthomoleculaire voedingsleer, waar ik enige tijd een eigen praktijk in heb gehad. Deze ervaring heeft mijn inzicht versterkt dat alles effect op elkaar heeft en we naar het geheel moeten kijken in plaats naar alleen de losse elementen. Dit geldt niet alleen voor een vitaal lichaam maar ook voor een vitale organisatie. Verbondenheid en balans zijn daarbij ontzettend belangrijk.